Boost uw gastvrijheid en winst met digitale bestellingen en trainingen!

Boost uw gastvrijheid en winst - HOTC
Het bestellen van eten en drinken met behulp van QR-codes is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.
Door het scannen van een code met een mobiele telefoon kunnen gasten eenvoudig een bestelling plaatsen en betalen zonder contact te maken met een ober of kassamedewerker. Het gebruik van QR-bestellingen kan de efficiëntie van uw restaurant verhogen en de klanttevredenheid verbeteren.

Echter, het succesvol implementeren van QR-bestellingen vereist niet alleen innovatieve technologieën, maar ook de juiste gastvrijheid. Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen bij het implementeren van QR-bestellingen met de juiste gastvrijheid:

1. Zorg voor een duidelijke en eenvoudige uitleg

Het is belangrijk om de QR-bestellingen eenvoudig en duidelijk uit te leggen aan uw gasten. Geef aan waar ze de QR-code kunnen vinden en hoe ze deze moeten scannen om een bestelling te plaatsen. Door deze informatie op een bordje, flyer of op uw website te plaatsen, zullen gasten snel vertrouwd raken met de QR-bestellingen en zullen ze eerder geneigd zijn om deze te gebruiken.

2. Wees beschikbaar voor hulp en assistentie

Zorg ervoor dat u beschikbaar bent om uw gasten te helpen bij het plaatsen van een bestelling met behulp van QR-codes. Als gasten vragen hebben of hulp nodig hebben bij het scannen van de code, bied dan uw hulp aan. Door uw gastvrijheid te tonen en uw gasten te ondersteunen bij het gebruik van QR-bestellingen, zullen ze zich meer op hun gemak voelen en sneller geneigd zijn om het opnieuw te gebruiken.

3. Houd het persoonlijk

Hoewel QR-bestellingen een handige manier zijn voor gasten om te bestellen en te betalen zonder contact te maken met een ober of kassamedewerker, is het nog steeds belangrijk om persoonlijk contact met uw gasten te behouden.

Begroet uw gasten vriendelijk en vraag of ze hulp nodig hebben met de QR-bestellingen. Zorg ervoor dat u beschikbaar bent om eventuele vragen te beantwoorden en de ervaring van uw gasten te verbeteren.

4. Bied gastvrijheidstrainingen aan uw personeel

Een belangrijk onderdeel van het implementeren van QR-bestellingen met de juiste gastvrijheid is het trainen van uw personeel. Zorg ervoor dat uw medewerkers op de hoogte zijn van hoe QR-bestellingen werken en hoe ze gasten kunnen ondersteunen bij het gebruik ervan. Geef ze ook training in gastvrijheid om ervoor te zorgen dat ze uw gasten op een professionele en vriendelijke manier helpen.

Daarnaast is het belangrijk om de implementatie van QR bestellen te combineren met gastvrijheidstrainingen voor het personeel. Het gebruik van technologie mag nooit ten koste gaan van de persoonlijke service en aandacht voor de gast.
Door het personeel te trainen op gastvrijheid en het gebruik van QR-bestellen te integreren in de training, kunnen ze leren hoe ze de technologie op de juiste manier kunnen inzetten en tegelijkertijd persoonlijk contact met de gasten kunnen behouden.

Gastvrijheidstrainingen kunnen bijvoorbeeld gericht zijn op het creëren van een gastvrije sfeer, het versterken van communicatievaardigheden en het ontwikkelen van klantgerichte oplossingen.

Het is belangrijk dat het personeel zich bewust is van de waarde van een positieve gastervaring en hoe dit bijdraagt aan de reputatie van het restaurant of de horecagelegenheid.

Tot slot is het van belang om te blijven innoveren en te blijven luisteren naar de wensen van de gasten. Door feedback te verzamelen en te analyseren, kan er continu verbetering plaatsvinden en kan de gastvrijheidservaring verder geoptimaliseerd worden.

Het implementeren van QR-bestellen in combinatie met gastvrijheidstrainingen kan een win-win situatie creëren voor zowel gasten als personeel. Het biedt de gasten gemak en snelheid, terwijl het personeel de mogelijkheid heeft om persoonlijke aandacht en service te bieden.

Door deze twee aspecten te combineren, kunnen restaurants en horecagelegenheden de concurrentie voorblijven en een sterke reputatie opbouwen op het gebied van gastvrijheid en innovatie en niet onbelangrijk, het verhoogt de winstmarges.

Interesse? En meer weten?

HOTC helpt jou graag om te zorgen dat jouw team helemaal klaar staat om de gasten met een grote smile te ontvangen.

Wil je weten hoe je optimaal werkt met ondersteuning van een QR code en tegelijkertijd een perfecte persoonlijke service, dan zijn wij er voor je. Vul het onderstaande contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met jou op.

Dit bericht is geplaatst in Blog . Bookmark de link .